logo stempel
op
   
 
  nl fr de en  
   
   
 
  Bereikbaarheid
  Openingsuren
  Toegangsprijzen
  Combitickets voor groepen
  Museumcafetaria  
  Kalender  
  Jaarabonnementen  
  B-dagtrips  
  Huisreglement  
     
     

AANDACHT!

Speelgoedmuseum Mechelen doet momenteel onderhoudswerken aan de lift. Hierdoor is ons museum niet volledig rolstoeltoegankelijk. De eerste verdieping, speelzaal en cafetaria zijn wel zonder problemen te bezoeken.

ALGEMEEN

Het Speelgoedmuseum is heel herkenbaar, toegankelijk en laagdrempelig. Iedereen heeft gespeeld en kan dus vertellen of genieten van zijn/haar/hun ervaringen met spel en speelgoed. Daarom doen we ons best om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt in het museum.

De mentale leeftijd speelt geen rol, iedereen is betrokken bij de collectie.  

Het museum is volledig fysiek toegankelijk voor personen in een rolstoel, buggy’s … Via de lift of de hellende vlakken kan je overal naartoe.

Geniet je graag van een rustig bezoek, dan geven we je graag enkele tips. We raden je aan om je bezoek te plannen in een rustige periode (maart tot en met september). In de drukke periode is het aangewezen om het bezoek om 10u te starten, bij het openen van het museum. Probeer de piekmomenten in de cafetaria te vermijden. Het is doorgaans drukker van 12u tot 13u30 en van 15u tot 16u.

MUSEUMBEZOEK

Het document ‘Bezoek aan het Speelgoedmuseum’ bereid je voor op je bezoek. Dit document bevat de volgende info: hoe stap je door het museum, wat is er te zien en welke auditieve & visuele prikkels mag je verwachten tijdens je bezoek. Je kan dit document hier downloaden.

Heb je nog vragen of opmerkingen in verband met de toegankelijkheid van het Speelgoedmuseum? Ervaar je een drempel tijdens of voor je bezoek? Contacteer ons per mail (info@speelgoedmuseum.be) of telefonisch (015/557075). Wij helpen je graag verder.

FACILITEITEN

Het Speelgoedmuseum beschikt over volgende faciliteiten:

AUTIKOFFER

Je kan bij ons gebruikmaken van de autikoffer, een sensorische toolkit voor mensen met autisme of voor mensen die snel overprikkeld zijn. De toolkit bestaat onder andere uit fidget toys, een geurspray, een verzwaringsknuffel en koptelefoon. Er valt echter nog veel meer in de autikoffer te ontdekken.

Wil jij graag tijdens je bezoek gebruikmaken van 1 van de hulpmiddelen die deel uitmaken van deze sensorische toolkit? Vraag ernaar aan de balie. Deze sensorische toolkit werd uitgegeven door Toerisme Kempen en is deel van het project Kempen AUTdoor.

MUSEUM AFSPRAKEN

Ga je voor het eerst naar een museum? Twijfel je over wat je wel of niet mag doen in een museum? We geven je alvast wat basisafspraken mee.

- Het Speelgoedmuseum heeft een uitgebreide collectie om te bekijken.
- Doorheen het museum vind je verschillende interactieve (spel)elementen die je kan uittesten.
- Je stapt rustig doorheen het museum zodat je nergens tegenaan botst en/ of niemand omver loopt.
- In het museum herken je ongetwijfeld heel wat speelgoed. Je vertelt jouw ervaringen en herinneringen op een rustige manier zonder te roepen of de andere bezoekers te storen.
- Iets eten of drinken doe je in de cafetaria. Dit kan bij het binnenkomen, tijdens je bezoek of op het eind van je bezoek.

PRIJS

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van een bezoek aan het Speelgoedmuseum.

Je krijgt een reductie via:

- Uitpas Mechelen
- Iedereen verdient vakantie
- European Disability Card

BEGELEIDING

Een noodzakelijke begeleider, ter ondersteuning van een persoon met een beperking, krijgt gratis toegang.

Een begeleidershond is toegelaten in het museum.

 

Steun het Speelgoedmuseum!